Baja Ferenc Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BAJA FERENC környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter: Tisztelt Képviselõ Úr! Teljesen egyetértek az ön felvetésével. Éppen ezt szolgálja a közmeghallgatás meghirdetése. Pontosan az ottani lakosok fejével gondolkodtunk - és örülök annak, hogy képviselõ úr egyetért -, amikor megkeresésre a minisztérium, ámbár nem lenne kötelessége, mégis fölvállalta a közmeghallgatás megszervezését. Fölvállalta, hogy tájékozódik a szlovák miniszter úrnál. Ebben az ügyben elõkészítõ tárgyalásokat folytattunk, és fölvállaltuk azt is, hogy lehetõségeinkhez képest tájékoztatjuk egyébként nemcsak az ott élõ lakosokat, hanem Magyarország valamennyi polgárát.

Itt van a kezemben egy közlemény, amely a közmeghallgatásról szól, a Népszabadságban jelent meg. De más újságokban is megjelent az a közlemény, amely hívja Magyarország polgárait - a kérdéses régióban élõ állampolgárokat is - erre a közmeghallgatásra. A közmeghallgatás megszervezését úgy irányítottuk, hogy a beruházóknak lehetõségük legyen megvédeniük - ha tudják - az erõmûvet.

Ugyanakkor nem a minisztérium szakértõi fognak oppozíciót kifejteni, hanem három környezetvédelmi szervezet képviselõi fogják kételyeiket elmondani az erõmû építõivel szemben. Ha az állampolgárok eljönnek erre a közmeghallgatásra, akkor tájékozódni tudnak a mostani helyzetrõl, és kialakíthatják véleményüket. Nagyon remélem, hogy az ottani polgárok, akik félnek, és ön, képviselõ úr, aki a parlamentben ugyancsak megfogalmazta aggódását, jelen lesz ezen a közmeghallgatáson, fölteheti kérdéseit a beruházóknak, és eldöntheti, hogy a beruházók válaszai helyesek voltak vagy helytelenek. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage