Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Igaza van a miniszter úrnak, mert valóban nem tartozom a tanárai közé. Annál nagyobb elismerés jár nekem azért, hogy megtanítottam önt arra a Torricelli-elvre, amire a tanárainak nem sikerült megtanítaniuk hosszú évek sora alatt.

Engedje meg nekem, miniszter úr, hogy észrevételezzem, nem is pontosan idéztem az ön szavait. Azonban én úgy gondolom, ennek egy természetes oka van: ugyanis nem akartam a fizikatanárain túlmenõen a magyarnyelv-tanárát is megsérteni.

Nos, amikor ön a szakszerûtlenségérõl tanúskodó választ adta, az SZDSZ- soraiban a zseninek kijáró tapssal fogadták önt. Ebbõl kiderült, hogy az ész és szakértelem padsoraiban sem volt ismeretes a Torricelli-elv. Ezért én úgy gondolom, nemcsak ön nem ismerte a Torricelli-elvet, hanem az SZDSZ soraiban sem ismerték azt. Ezért az önök tanárainak ez a nap fekete nap lesz. Köszönöm a türelmüket.

(14.50)

Ami pedig elnök úr megjegyzését illeti: úgy gondolom, nagyon helytelen gyakorlat kezd kialakulni, amikor a pulpituson egyes elnöklõ személyek úgy gondolják, hogy megengedhetõ a különbözõ felszólalások szelektát minõsítése. Elnök úr például elnézte a Fidesz esetében, hogy 1 perc 30 másodperc legyen a viszonválasz ideje, nem szólt közbe, ott természetesnek vette a humort... (Közbeszólások: Te is másfél perce beszélsz!) Ez már ügyrendi észrevétel. (Nagy zaj. - Közbekiáltások.)

Tehát én úgy gondolom, elnök úrnak figyelembe kellene vennie, hogy önt csak az ülés vezetésének a joga illeti meg, de nem kommentálhatja az egyes felszólalásokat. Köszönöm a türelmüket.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage