Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Ezt a jelzést kaptuk. Kérdezem akkor, hogy a gazdasági bizottság kíván-e elõadót állítani. (Tardos Márton nemet int.) Nem kíván. Köszönöm.

Tisztelt Országgyûlés! Az ajánlás 4-es számú pontjában lévõ javaslat a Házszabály 94. §-ának (3) bekezdésébe ütközik, ezért e fölött a részletes vitát, figyelemmel az alkotmányügyi bizottság állásfoglalására is, nem nyitom meg.

Az ajánlás 6. számú pontjában lévõ javaslatot elõterjesztõje visszavonta.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály 105. §-a (4) bekezdésének értelmében az Országgyûlés döntése szükséges ahhoz, hogy az egyes részletrendelkezések tárgyalását összekapcsoljuk. Ennek megfelelõen indítványozom az ajánlás 2. és 7. pontjai tárgyalásának összekapcsolását, amelyek az adó alapjának meghatározásakor a fogalommeghatározásokat is módosítani kívánják. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyûlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Látható többség, köszönöm.

Kérdezem, kíván-e valaki szólni a két módosító javaslathoz kapcsolódóan. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nincs, s mivel további felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 3. számú pontjához, amely a törvényjavaslat 3. §-ában a törvény 7. § (1) bekezdésének módosításával az évi adótétel mértékét csökkenti. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nincs. Mivel további felszólaló nincs, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni az ajánlás 8. és 9. számú pontjaihoz, amelyek a törvényjavaslat 8. § (1) és (2) bekezdésének elhagyásával, illetve módosításával a hatályba léptetõ rendelkezésekre irányulnak. (Senki sem jelentkezik.) Jelzés nincs. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részére vonatkozóan a részletes vita lezárásra került. A törvényjavaslat részletes vitáját lezárom.

A vita lezárása után utóljára az elõterjesztõ kaphat szót. Ezért kérdezem dr. Békesi László pénzügyminiszter urat, a napirendi pont elõterjesztõjét, hogy most vagy az egyes módosító javaslatokról történõ határozathozatalt megelõzõen kíván-e válaszolni a vitában elhangzottakra. (Dr. Békesi László: Késõbb!) Késõbb kíván válaszolni.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés.

Soron következik a helyi adókról szóló 1990. évi L. számú törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az elõterjesztést T/236- os számon, a költségvetési bizottság ajánlását T/236/10-es számon kapták kézhez képviselõtársaim. Megadom a szót Göndör Istvánnak, a gazdasági bizottság elõadójának - ha a bizottság kíván elõadót állítani.

(17.30)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage