Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! A részletes vita következik.

Megkérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni a H/359/4. számú módosító javaslat 1. számú pontjához, amelyben a határozati javaslat felvezetõ szövegében a hivatkozott jogszabályok címét tüntetik fel. (Nincs jelentkezõ.) Jelentkezés nincs. A részletes vita e szakaszát lezárom.

Kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni a módosító javaslat 2. és 3. számú pontjaihoz, amely szövegpontosítást tartalmaz, miszerint az Országgyûlés felkéri - és nem utasítja - az Egészségbiztosítási Önkormányzatot. (Nincs jelentkezõ.) Mivel nincs felszólaló, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! Kérdezem képviselõtársaimat, kíván-e valaki szólni a módosító javaslat 4. számú pontjához, amely a kormány számára kíván feladatokat meghatározni. (Nincs jelentkezõ.) Jelentkezõ nincs, ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslat valamennyi pontjára vonatkozóan a részletes vita lezárásra került, ezért a határozati javaslat részletes vitáját lezárom.

A vita lezárása után utoljára az elõterjesztõ kaphat szót. Ezért megkérdezem dr. Békesi László pénzügyminiszter urat, a napirendi pont elõterjesztõjét, hogy most vagy esetleg késõbb kíván válaszolni. (Dr. Békesi László: Késõbb.) Késõbb.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan jövõ heti ülésünkön határoz az Országgyûlés.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Duna egyoldalú elterelése miatt szükséges teendõkrõl szóló 25/1994. (IV. 13.) számú országgyûlési határozat módosításáról szóló országgyûlési határozati javaslat általános vitájának folytatása és lehetõség szerinti lezárása. Az elõterjesztést H/463. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Elõször az írásban elõre jelentkezett képviselõtársaimnak adom meg a szót, a következõ sorrendben: elsõként dr. Rott Nándornak, a Független Kisgazdapárt képviselõjének, ezt követõen dr. Torgyán Józsefnek, szintén a Független Kisgazdapárt részérõl. Több elõzetes írásbeli jelentkezés nincs. Kérem, hogy a jelentkezõk a gomb megnyomásával jelezzék szólási szándékukat.

Elsõként tehát megadom a szót dr. Rott Nándornak, a Független Kisgazdapárt képviselõjének. (Dr. Rott Nándor: Egy pillanat türelmet kérek!) Türelmüket kérem egy pillanatra, mert a képviselõ úr egy perc türelmet kért. (Dr. Rott Nándor a szónoki emelvényre lép.) Megadom tehát a szót dr. Rott Nándornak, a Független Kisgazdapárt képviselõjének.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage