Karakas János Tartalom Elõzõ Következõ

KARAKAS JÁNOS (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Megható az ellenzéki padsorokban ülõ képviselõtársaim aggódása: aggódnak külpolitikai vonatkozásban, hogyan fog dönteni a hágai bíróság - aggódnak összességében a környezetért - de egyetlenegyrõl nem beszélnek és nem hallunk semmit: az ott élõk gondjairól, problémáiról.

Torgyán úr, bár említette a kárenyhítési kötelezettség kérdését, de nem ilyen szempontból. Hadd mondjam: néhány héttel ezelõtt volt a Mezõgazdasági Szövetkezõk és Termelõk Országos Szövetségének kongresszusa, amelyen a termelõk kongresszusi határozatba foglalták azon igényüket, hogy a kormány lépjen valamit az ottani termelõk érdekében, mert a talajvízszint süllyedése miatt egész egyszerûen megszûnt, illetve nagymértékben csökkent a termelési lehetõségük. Életterük szûkûlt be.

Könyörgöm: ez a termelõi kör, ha egy pár évvel ezelõtt nem lett volna olyan megosztott, vagy most, ha nem lenne lojális a mostani kormánnyal, már rég pert indított volna, pontosan kárenyhítés miatt. Kérdezem én, akkor mennyit kellene fizetni?

(18.30)

Lehet, hogy többet, mint a mostani fenékküszöb, ami biztos, hogy nem lehet végleges és megnyugtató megoldás, de én úgy érzem, akkor legalább a kárenyhítési kötelezettségének eleget tesz a kormány, és talán egy kicsit megnyugtatja az ott élõ termelõket. Köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage