Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. A miniszter úr által elmondottakkal magam is egyetértek. Nem látom indokoltnak, hogy az ügyrendi bizottság elé utaljuk ezt az ügyet, tekintettel arra, hogy ez az országgyûlési határozati javaslat adja meg azt a felhatalmazást a kormánynak, ami alapján a szerzõdés megkötésére sor kerülhet. Amennyiben ezt követõen más történik, akkor a képviselõ uraknak lehetõségük lesz ezt számon kérni.

De mivel ügyrendi javaslat hangzott el, ezért fel kell tennem szavazásra a kérdést. Ezt az ügyrendi javaslatot lezárom. A kisgazda frakciónak nem adok több lehetõséget a hozzászólásra, hiszen a Házszabály szerint az ügyrendi javaslathoz minden frakcióból egy személy szólhat hozzá.

Tehát felteszem Torgyán József ügyrendi javaslatát szavazásra. Kérem, hogy aki egyetért Torgyán József frakcióvezetõ ügyrendi javaslatával, emelje fel a kezét. (Szavazás.) Ez látható kisebbség.

Megállapítom, hogy a Ház nem fogadta el Torgyán József ügyrendi javaslatát.

Így - a kétpercesek befejezése és az ügyrendi vita lezárása után - visszatérünk a téma tárgyalására. (Dr. Csapody Miklós jelentkezik.) Elõször megadom a szót Hegyi Gyulának, a Magyar Szocialista Párt részérõl. (A jelentkezõ dr. Csapody Miklóshoz:) Azért nem a képviselõ úrnak adtam elõször szót, mert a Házszabály szerint felváltva kell megadni a szót kormánypárti és ellenzéki képviselõknek. Elõre írásban csak ellenzéki képviselõ jelentkezett... (Dr. Csapody Miklós: Beadtam írásban is!)..., ezért nem adtunk szót kormánypárti képviselõnek. Azt gondolom, méltányos, hogy most egy kormánypárti képviselõvel kezdjünk. A következõ felszólaló ön lesz, Csapody úr. Megadom a szót Hegyi Gyulának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage