Karakas János Tartalom Elõzõ Következõ

KARAKAS JÁNOS (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Az elõbb elhangzott már, hogy milyen hangulat van a kárpótoltak körében. Sepsey úr szûkebb hazájáról, Soroksárról hadd beszéljek: milyen a hangulat az ottani kárpótoltak körében. Három évvel ezelõtt, amikor elmondtam, hogy nem azoké lesz a föld, akik ott dolgoztak, és akiktõl elvették a földet, hanem majd másoké, csúnya szavakkal illettek. Az eredmény az: eljutottunk oda, hogy 38 négyzetméteres területeket is mértek ki. Tehát a hangulat nem a legjobb azon a területen, és nagyon sokan elfogadnának, örömmel fogadnának valamilyen formában egy ilyen szociális típusú gondoskodást is. Hiszen azt is kell tudni, hogy nem mindenki vállalkozó, sõt nagyon sokan rájöttek, hogy a vállalkozásba bele is lehet bukni, még akkor is, ha kárpótlási jeggyel vásárolták meg az üzletrészüket. Tehát ez azért nem annyira szép és jó dolog!

Elhangzott még itt a kormány "nagy mellénye". Nem hiszem, hogy nagy mellénnyel terjesztette elõ ezt a kormány. Kellõ tisztelettel egy ajánlatot próbált elõterjeszteni, de a kormány - gondolom - majd megvédi saját magát.

Elhangzott még a kétszer annyi adás témája. Hadd mondjam el, hogy ez a földnél valóban így történt. Talán ezért is van ekkora igény most a kárpótlási jegyek valamilyen formájú használatára. És hadd mondjam el: azon túl, hogy néhányan ezen meggazdagodtak, nagyon sokan veszítettek. Még többen veszítettek vagyont azok közül, akiktõl féláron vitték el a földet, úgy kellett odaadniuk. Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage