Kiss József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KISS JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Ház! Pusztai Erzsébet megszólalása késztet szólásra, két okból. Az egyik az, hogy az elmúlt négy évet még gyakorló orvosként csináltam végig, amikor õ már egy ideig a bizottságban, utána pedig államtitkárként tevékenykedett. Ez volt az az idõszak - tehát gyakorló háziorvosként tudom elmondani -, amikor a táppénzes ellenõrzési rendszer szétesett. Volt egy. Biztos, hogy nem az volt a legjobb, de szétesett - most újra kell gombolni. Akkor is látták - ez vitathatatlan -, tehát senki nem mondta, hogy örömmel vette tudomásul a szisztémának a szétesését, amikor a rendelõintézeti, szakorvosi rendszer és a biztosító által fenntartott ellenõrzési rendszer közé - a két szék között a pad alá - beesett az egész szisztéma.

Ugyanakkor még egy dolog van, ami miatt érdemes szólni. Nálam is van egy csomó anyag: kivonatok a régebbi parlamenti ülésekbõl a nyugdíjügyekrõl, a társadalombiztosítási törvény tárgyalásáról.

Érdekes helyzetet teremthet a Házban, ha nem vesszük tudomásul a szerepek megváltoztatását. Pusztai Erzsébet felolvassa, mit mondott akkor az ellenzék, mi meg felolvassuk, mit mondott akkor a kormánypárt - de akkor végül is felesleges eljönni, mert megküldhetnénk képviselõtársainknak irodalomjegyzékként, hogy szíveskedjenek elolvasni a négy évvel vagy három évvel ezelõtti országgyûlési jegyzõkönyvek iksz fejezeteit. És miután ezt mindenki végigolvasta, végre mindenki tudja, hogy itt megváltoztak és megfordultak a szerepek. Azt hiszem, ezért felesleges egymásra haragudni, ezt így érdemes tudomásul venni - viszont, a helyzetbõl fakadóan, nyilván mindenki abban a szerepben kell hogy megfeleljen, amiben pillanatnyilag van a Házban. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage