Kovács László Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Frakcióvezetõ Úr! Mindazok a kérdések, amelyeket fölvetett, szerepeltek Granic külügyminiszter legutóbbi magyarországi látogatása során a kétoldalú tárgyalásokon. Meg kell mondjam, külügyminiszter úr maximális készséget tanúsított ezeknek a problémáknak a rendezésére.

Jelentõsége volt annak is, hogy õ a budapesti látogatását felhasználta arra, hogy itt írja alá velem együtt a közép-európai kezdeményezés kisebbségvédelmi megállapodását. S végül kifejezte Horvátországnak, a horvát kormánynak azt a készségét is, hogy noha Horvátország az ismert okok - a délszláv válság - miatt nem teljes jogú tagja az Európa Tanácsnak, de mivel az Európa Tanács miniszteri bizottsága lehetõvé teszi nem tagállamok csatlakozását, kész az Európa Tanács kisebbségvédelmi keretegyezményének aláírására is.

Tehát én úgy érzem, Horvátország, a horvát kormány részérõl megvan a készség ezeknek a problémáknak a rendezésére. Köszönöm szépen. (Taps.)

(9.10)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage