Szigeti György Tartalom Elõzõ Következõ

SZIGETI GYÖRGY (SZDSZ): Köszönöm a szót, tisztelt elnök asszony. Azt hiszem, vissza kell kanyarodnom Kis Gyula elõzõ felszólalásához, amikor azzal kezdte, hogy a szociális bizottság mindent elvégzett. A tárgyi hûség kedvéért mondom Trombitás Zoltán képviselõtársamnak, hogy az összes kapcsolódó módosító javaslat benne volt a hét végi futárpostában - én is akkor kaptam meg, akkor olvastam Kövér László javaslatait és az ellenzéki pártok együttes javaslatait, Pusztai Erzsébet számos javaslatát.

(10.40)

A bizottság megtárgyalta. A Házszabály úgy szól, hogy a részletes vita megkezdése elõtt meg kell tárgyalni a módosító javaslatokat. Módosító javaslat ez az öt darab volt, a bizottság ezeket megtárgyalta. A bizottság nemcsak ezt tárgyalta meg, mert a kapcsolódó módosító javaslatok benyújtására a részletes vita alatt is lehetõség van, azokat késõbb kell megtárgyalni. A szociális bizottság éppen az ügy fontossága miatt tegnap két órától egészen negyed négyig elhúzódóan megtárgyalta az összes kapcsolódó módosító javaslatot. Gondolom, errõl tájékoztatást kapott minden frakció - minden frakció képviselõje jelen is volt -, hogy végül is a bizottság egyhangúlag azt a módosító javaslatot támogatta - s több nem kapott támogatást -, amely az alsó határt 900 forintra emelte, illetõleg a 11 százalékos nyugdíjemelés mellett döntött.

Számomra érthetetlen ez az ügyrendi vita, amikor a másik oldalról állandóan megfogalmazták, hogy mielõbb hozzuk meg ezt a döntést. Ha a szociális bizottság nem mûködött, viszont most nagyon el lehetne verni a port azon az apparátuson, amely tegnap negyed négytõl ezt a második jelentést nem rakta a parlament asztalára, a képviselõk asztalára, holott a jelen levõ képviselõk és a vitában részt vevõ képviselõk tisztában vannak a bizottság álláspontjával. Errõl van szó. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage