Fodor Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

DR. FODOR GÁBOR mûvelõdési és közoktatási miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Megnyugtathatom a képviselõ urat, meglesznek azok a megfelelõ emberek, akik a vizsgáztatási jegyzékben szerepelni fognak, az érettségi vizsgákon ott lesznek és természetesen elnökölni fognak, s ellátják a megfelelõ feladatukat.

Képviselõ úr valóban jó néhány adatot tud, nem véletlenül, hiszen az, amit kérdez, nem elõször merül itt fel, hiszen képviselõtársa is kérdezett már ilyen kérdésben, akinek írásban válaszoltunk is, még több részletes adatot adva - a képviselõ úrnak nyilván abból is sikerült adatokhoz jutni -, és a múlt héten interpellációra is válaszoltam ez ügyben. A helyzet valójában a következõ:

Amikor a minisztériumban átvettük a feladatainkat és amikor nyár végén lezárultak a szükséges pályáztatások, s õsszel összeült a bizottság, akkor derült ki, hogy a munka nem megfelelõ ütemben folyik. Akkor intézkedéseket hoztunk, áttelepítettük máshova a döntéshozatalt, és ennek eredményeként áttekintettük a helyzetet. Kiderült az, amit képviselõ úr mondott, nevezetesen, hogy 2600 jelentkezõ helyett mindössze 1400 van. Ezért egy gyorsított eljárást indítottunk el, amely egyébként összhangban van a 101. §- sal - amire a képviselõ úr hivatkozott -, mert folyamatos pályázatról van szó, mint ahogy eredetileg a kiírásban is ez szerepelt. Arra biztattuk a pedagógiai intézeteket, hogy az õ szakmai tudásukon keresztül és szakmai tudásukkal segítve kérjenek fel pedagógusokat, hogy pályázzanak még a folyamatos pályázatra; és egyébként ugyanaz a bizottság dönt róla, amelyik az elõzõ pályázatokról is döntött. Ezért mondom, hogy természetesen összhangban van a 101. §-sal.

Azért kényszerültünk erre, mert ha újabb pályázatot írunk ki, azok újra beérkeznek, újra elbíráljuk õket, még megközelítõleg is képtelenség a határidõt tartani. Egyébként így is az a helyzet, hogy több hete leadtuk már az eddig beérkezett nevek névjegyzékét, s nyilván a képviselõ úr is tudja, hogy hat hét a Mûvelõdési Közlöny átfutási ideje, illetve amíg ez kihirdetésre kerül. Egyébként most is megnézhetõ a lista, képviselõ úrnak is szívesen megmutatjuk. Szeretném itt is elmondani, hogy ennek még várható a kiegészítése. Március végére, április elejére teljesen világos lesz, hogy kik vannak rajta ezen a listán, és ez a közlönyben is olvasható lesz.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage