Lotz Károly Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LOTZ KÁROLY közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Köszönöm a kérdését. Pontosak az információi, az M7-essel kapcsolatban valóban kisebb-nagyobb pereskedés volt az elmúlt idõben, azonban pillanatnyilag úgy tûnik, hogy a vitás kérdések - a bíróság ítélete nyomán - valószínûleg elhárulnak. Az M7-es autópálya Balatonkeresztúrig való meghosszabbításáról szóló versenytárgyalás dokumentációját múlt év december 12-én erre alkalmasnak nyilvánított öt nemzetközi konzorcium közül négy megvásárolta, ami egy nagyon jó jel, az ajánlatok kidolgozását megkezdték.

A forgalom éves megfigyeléséhez rendkívül fontos a forgalom nagysága, a pályázók erre tekintettel kérték, hogy a nyári megfigyelést végrehajthassák, és a magyar tanácsadó cégekkel megindult a tárgyalás. Megkezdték a meglévõ szakasz felmérését is. Mivel az ajánlattevõ konzorcium tagjai között tõkeerõs német, olasz, osztrák, spanyol és magyar építõ cégek, autópálya-üzemeltetõk és intézményi befektetõ bankok vannak, igen jó ajánlatokat várunk 1995. szeptember 25-ére. Ezek közül választjuk ki a legmegfelelõbbet. Reményeink szerint az építkezés 1996 végén, esetleg 1997 elején megkezdõdhet, amennyiben sikerül megtalálni - és reményeink szerint sikerülni fog - a legmegfelelõbb pályázót.

Tehát az M7-es autópálya ügye, hál' istennek, nincs holtponton, a nemzetközi versenytárgyalás folyamatban van és ez év végén már látható lesz, hogy a pályázók a magyar állam szempontjából is elfogadható ajánlatot adnak-e. Hiszen, mint ismeretes - ön is az Útalap mellett szavazott annak idején - nagyon fontos, hogy az Útalapból milyen eszközöket sikerül a magyar államnak emellé tenni. Reméljük, hogy minden sikerrel fog lezajlani, a következõ idõszakban várjuk a kedvezõ megoldásra a kedvezõ válaszokat. Köszönöm a kérdését. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage