Kovács László Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Természetesen nem kívánom Baja Ferenc miniszter úr szavait interpretálni, magyarázni, de mégis abba a helyzetbe kerültem, hogy képviselõ úr hozzám intézett kérdést Baja miniszter úr megnyilatkozásaival kapcsolatban. Szeretném mindenekelõtt hozzátenni, hogy õ nemcsak a televízióban, a rádióban, a lapokban nyilatkozott, hanem itt a parlamentben is szólt errõl. Én ezt mindenféleképpen hivatalos megnyilatkozásnak tekintem.

Azt sem mondta, hogy Magyarország nem tehet semmit, hanem azt mondta, nem tudja megakadályozni az atomerõmû felépítését, pontosabban befejezését, mint ahogy nem hiszem, hogy van ország, amelyik abban a helyzetben lenne, hogy meg tudná akadályozni ezt. Mint ahogy azt sem hiszem, hogy annak idején a paksi erõmû felépítését bármelyik ország meg tudta volna akadályozni.

Amit a magyar kormány tehetett eddig, azt megtette. A Külügyminisztérium közremûködött a közmeghallgatás szervezésében. Lehetõségünk van arra - valóban, ez egy fontos és kihasználandó lehetõség -, hogy legalább az erõmû biztonságos üzemeltetésének kérdésében hallassuk a szavunkat.

Egyébként a kormány nem ülésezett azóta, most csütörtökön kerül sor kormányülésre. Biztos vagyok benne, hogy a kormányülésen ez fel fog vetõdni, s errõl véleménycsere fog folyni, s valamilyen álláspontot ki is fog a kormány alakítani. Köszönöm. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage