Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Miniszter Úr! Nem tudom elfogadni a válaszát, mert nem adott választ a négy kérdésemre. A többi között arra, hogy a devizabûntettet elkövették-e, érintettek-e ebben. Ön erre nem adott választ.

Másodsorban: ön lemondott ugyan, és ha valamit el lehetne fogadni, önnek csak a lemondását tudnám most elfogadni. Tudniillik a következõ a helyzet: mi ismerjük nagyon jól azt a kormányzati szerepet, majd a kormány ellenõrzési irodája ellenõrizni fogja, de lehet, hogy addig még három pénzügyminiszter le fog mondani Magyarországon, míg a tételes vizsgálati eredményt megkapjuk. Sajnos, van okunk ezt feltételezni.

Az okok a következõk: ugyanebben a január 25-i tv-közleményben, amelyre ön hivatkozott, azzal zárja Horváth Ádám elnök, Somosi Péter alelnök és dr. Székely Ferenc alelnök kirívó, cinikus módon a nyilatkozatát, hogy ezzel együtt - megvárva természetesen a belsõ fegyelmi eljárások eredményét -, az MTV az ügyet a maga részérõl lezártnak tekinti.

Tisztelt Miniszter Úr! Én nem tekintem lezártnak az ügyet. Gondolom, a társadalom jelentõs része nem tekinti lezártnak.

1. Politikai ügy-e a Demszky Gábor, plusz etikai vétség miatti támogatás, tehát az önkormányzati választás elõtt?

2. Devizabûntett-e? Ön nem adott erre megnyugtató választ.

3. Így, cinikusan: õk a maguk részérõl lezárják. Amikor olyan nyomor van, milliók nyomorognak Magyarországon, és akkor másfél milliótól akár ötmillió forintig fizetnek, kevés munkáért. Hol a juttatás a kedvezményezetteknek? Csak juttatás jellegû kifizetések ezek, mert nem áll mögöttük valódi munka.

Önnek, mint pénzügyminiszternek, igen tisztelt Békesi úr, igenis, kötelessége lett volna hét hét után konkrétan felelõsségre vonni azokat az embereket, akik milliókat vettek el az adófizetõk zsebébõl. Nem tudom elfogadni a választ, és kérem a tisztelt Házat, ne fogadják el a miniszter úr válaszát. Egyet tudok elfogadni: a lemondását. Köszönöm. (Derültség, zaj balról. - Szórványos taps jobbról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage