Szabó György Tartalom Elõzõ Következõ

SZABÓ GYÖRGY (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Mint az érintett térség egyik országgyûlési képviselõje és egyben mint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Tanács elnöke is szeretném elmondani a véleményemet az MSZP frakciója nevében.

Elõször is azzal kezdeném, hogy igen nagyra értékelem Rusznák Miklós képviselõtársam kezdeményezését, hiszen teljesen egyértelmû, hogy a térség iránti elkötelezettség és a jó szándék motiválta azt. Azt is hozzáteszem, hogy mindazok a problémák, amelyeket felsorolt szóban és írásban, teljesen valósak és megoldást sürgetnek.

Sajnos mégsem tudom ajánlani a tisztelt Háznak, hogy általános vitára bocsássa ezt a határozatijavaslat-tervezetet, mert tartok tõle, hogy maga a szándék nem vezetne el a célhoz.

Képviselõtársunk feltehetõen nem tudhatott még arról, amikor a határozati javaslatot megfogalmazta, hogy a kormány az elmúlt év december 18-án egy határozatot hozott, mely szerint nem júniusban - mint ahogy Rusznák képviselõtársam kezdeményezte -, hanem már március végére és a helyi erõk kezdeményezésére egy konkrét fejlesztési programot kell kidolgozni az egész megyére vonatkozóan. Ez a munka - tájékoztatásul is mondom - több mint tizenöt munkacsoportban, nyolcvan kiváló megyei szakértõ részvételével készül, és az egyik részprogram vezetõje éppenséggel Tokaj-Hegyalja egyik polgármestere, Tokaj polgármestere fogja össze ezt a munkát.

Én azt indítványozom képviselõtársamnak, és ezt javaslom a parlamentnek is, hogy miután itt egy feladatot, amit Rusznák képviselõtársunk kezdeményezett, egy más formában és kormányhatározat alapján gyakorlatilag már elindítottunk a megyében, azt a formát válassza képviselõtársam is, hiszen megítélésem szerint ez az, ami célravezetõ lehet, mert nem vagyok biztos abban, hogy kistérségi problémák országgyûlési határozattal való kezelése célravezetõ lenne.

Tehát a szándék nemes, a jó szándék nem megkérdõjelezhetõ, mégis a célravezetés kérdõjelei miatt én a képviselõtársaim szavazásánál a tartózkodást ajánlom. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage