Pusztai Erzsébet Tartalom Elõzõ Következõ

DR. PUSZTAI ERZSÉBET (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársak! Már a költségvetési bizottság ülésén is támogattuk ennek az indítványnak a napirendre tûzését. Nem elsõsorban azért, mert ezzel az egy térséggel szándékozik foglalkozni, hiszen egyetértünk azzal a felvetéssel, hogy ha az Országgyûlés egy térség problémáját, egy kis térség problémáját külön kezeli, akkor nagy valószínûséggel gyors egymásutánban fognak megjelenni az ehhez hasonló más térségi gondok is.

Ez az országgyûlési határozati javaslat véleményünk szerint arra adna lehetõséget, hogy ennek vitájában a parlament, annak szakbizottságai megfogalmazzanak bizonyos alapelveket azzal a súlyos problémával kapcsolatban, hogy sokszor egy nem válságosnak tekinthetõ megye területén is találhatók olyan kistérségek, ahol egészen speciális problémák vetõdnek fel.

Meg kellene fogalmaznunk néhány általános alapelvet, hogy ezekben a kérdésekben mi legyen az eljárási mód. Ez éppen azért is nagyon fontos, mert akkor is, ha önök leszavazzák ezt az országgyûlési határozati javaslatot, továbbiak is érkezhetnek, s meggyõzõdésem, érkezni is fognak a következõ években, hiszen máshonnan, más egyéni képviselõk is hasonlóan súlyos problémákkal jelenhetnek meg a Ház elõtt.

Tehát azért javasoljuk, hogy most ezt az indítványt tûzzük napirendre, mert alkalmat teremt arra, hogy néhány alapvetõ kérdést tisztázzon a parlament, s ezzel hosszú távú programot adhasson az ilyen térségek számára. Köszönöm figyelmüket. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage