Juhász Pál Tartalom Elõzõ Következõ

JUHÁSZ PÁL (SZDSZ): Köszönöm, elnök asszony. Kedves Képviselõtársaim! Természetesen igaza van Gyimóthy képviselõ úrnak, hogy hendikepelt vidékekkel kitüntetetten is lehet foglalkozni. Abban is teljesen igaza van, hogy ez az Országgyûlésnek gondja kell legyen, hogy valóban így foglalkozzanak ezzel.

Rusznák úrnak is igaza van mindazokban, amely problémákat feltárt, és abban, hogy ezekkel foglalkozni kell. A kérdés az, hogy hogyan... Nos, én meg vagyok arról gyõzõdve, hogy az a szocializmusból örökölt technika, amikor központi szintre emeljük éppen azokat a problémákat, amelyek elénk tornyosulnak, ahelyett, hogy a problémakörök összefüggõ kezelésével foglalkoznánk, az nem megoldja a hendikepelt községek problémáját, hanem egyre csak súlyosbítja, mert újabb és újabb aránytalanságokat okoz.

(17.20)

Egyetértek az MDF javaslatával, épp ezért: nem egyes javaslatokkal, hanem a kezelés módjával kell foglalkozni. A kezelés módjáról elég sok minden benne van a költségvetési törvényben, az azt kisegítõ törvényekben, hasonlókban. A kezelés módjának újabb csomagja készül a területfejlesztési törvény kapcsán; de ezen túl valóban igaz, hogy nem ártana elõtte politikai vita tárgyává tenni. Egy konkrét tér konkrét problémáiról szóló javaslat azonban nem alapanyaga egy ilyen vitának - ilyen értelemben az egy másik tárgy.

Másrészt: ha a konkrét tér konkrét problémáiban az Országgyûlés foglal állást, akkor csak a szocializmus hülyeségeit fokozták tovább. Köszönöm szépen. (Derültség, taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage