Szájer József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Az itt kibontakozott vita is igazolja azt, hogy nagy szükség van arra, hogy ezt a törvényjavaslatot felvegyük a Ház napirendjére, és szeretném jelezni, hogy a Fidesz képviselõcsoportja támogatja a Kereszténydemokrata Néppárt képviselõinek ezt az indítványát. Fontosnak tartjuk, hogy a területfejlesztésrõl ne csak megyei szinten és megyei tekintetben gondolkodjunk, hanem kistérségi és regionális programokban is, és ebben a tekintetben nyújt újdonságot ez a javaslat: lehetõséget teremt a Házban arra, hogy ezekrõl a kérdésekrõl vitatkozzunk.

Egyébként általában szeretném megjegyezni, hogy nagyon furcsa a kormánypártok magatartása: rendre elhangzik az, hogy az ellenzék nem viselkedik konstruktívan, és akkor, amikor a konstruktivitását tanúsító ellenzék törvényjavaslatokat nyújt be a Ház elé, abban az esetben ezt rendre leszavazzák. A Fidesz esetében is elõfordult már több esetben ez a dolog, olyan kérdésekben is, amelyekrõl maga a kormány és maga a kormányprogram tervezte a javaslatok sürgõs benyújtását. Ezek a javaslatok mindmáig nem érkeztek meg, de ennek a Háznak nincsen módja, hogy ezekrõl a kérdésekrõl vitatkozzon.

Kérem képviselõtársaimat és a kormánypárti képviselõket is, hogy teremtsék meg annak a lehetõségét, hogy vitatkozni lehessen a magyar parlamentben az ellenzéki indítványokról. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon. - Zaj. Közbeszólás középen: Nem errõl van szó!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage