Szájer József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Az, amit itt az elõbb a külügyminiszter úrtól hallottunk, pontosan az a "felemelt kezek" taktikája vagy politikája, amelyet a felszólalásomban bírálni szerettem volna, és amelyrõl a négy környezetvédelmi szervezet aláírásgyûjtése szól. Vagyis éppen arról, hogy ezen az alapon úgysem tehetünk semmit, mert a mozgásterünk szûk, vagy egyéb dolgok kötnek meg bennünket, jobb, ha nem is szólunk ebben az ügyben.

Azt hiszem, ezzel ellentétes és erre példa Ausztria politikája, vagyis az, hogy bár õk is tisztában vannak szavuk súlyával, illetõleg azzal, hogy milyen hatást lehet elérni ebben az ügyben, mégis mindent megtesznek. Ausztria valóban az Európa Parlament elé vitte ezt az ügyet. Magyarország oda kívánja-e vinni a különbözõ testületeken keresztül például az Európa Tanácshoz vagy más nemzetközi szervezetekhez ezt az ügyet?

Én pontosan ezt a törekvést kifogásoltam és hiányoltam a magyar kormány politikájában, és azt gondolom, hogy a magyar polgárok nyomására a magyar kormánynak és a parlamentnek is cselekednie kell. Köszönöm. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage