Isépy Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. ISÉPY TAMÁS (KDNP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr.

Tisztelt Országgyûlés! Én elöljáróban nagyon köszönöm, hogy a miniszter úr ilyen gyorsan utánanézett. Teljes mértékben egyetértek azzal, hogy a tények beszéljenek, ne a feltételezések.

A miniszter úr 170 ösztöndíjról beszélt. Akkor nem tudom, miért szerepel a levélben az, hogy az 1994-95-ös tanév második félévére három speciális vajdasági eset kivételével egyetlen középiskolás pályázatot sem támogatott. Hát, a 170-nel szemben az "egyetlent sem támogatott"..! Akkor maradjunk a tényeknél!

És a másik pedig, hogy a romániai középiskolások magyarországi képzése nem támogatandó... A kárpátaljai magyar szervezetnek az állásfoglalását ismertette a miniszter úr. Nem tudom, hogy az RMDSZ-nek vagy bárkinek lenne egy ilyen állásfoglalása, hogy a romániai középiskolások magyarországi képzését nem támogatják.

Én nem szeretném, ha a miniszter úr úgy tekintené, hogy én személye ellen szóló támadást kívántam volna intézni. Nem jellemzõ rám; nem szeretem a szükségtelen támadásokat. Én is szeretnék a tények mellett maradni. És én nagyon köszönöm a választ, csak a levél tartalma... (Dr. Fodor Gábor: Tamás, elküldöm neked!) Én nem itt szeretném ezt a vitát folytatni; én a folyosón... (Derültség.).., mert mégis egy ilyen levél van a birtokomban, és itt ellentmondanak a tények. Legjobb, tényleg, a folyosón tisztázni. Nagyon köszönöm. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage