Vastagh Pál Tartalom Elõzõ Következõ

DR. VASTAGH PÁL igazságügy-miniszter: Köszönöm a szót.

Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr! Kérdése kapcsán elöljáróban azt kell kijelentenem, hogy alkotmányjogi értelemben erre a kérdésre nincs kötelességem a válaszadást illetõen, hiszen az alkotmány 27. §- ának elõírásai szerint a kormány tagjai feladatkörükbe tartozó kérdések kapcsán kötelezettek interpelláció és kérdés megválaszolására.

A jelenlegi közjogi berendezkedésünket alapul véve a köztársasági elnök megnyilatkozásainak értékelése a kormány egyik tagjának sem tartozik a feladatkörébe. De ezzel az érveléssel nem kívánom megkerülni az ön válaszát.

A délelõtt folyamán, miután kézhez kaptam az ön azonnali kérdését, lehetõség nyílott számomra, hogy a köztársasági elnök úr egész interjúját magnetofonról szó szerint végighallgassam. Az interjú egészében az ítéletre vonatkozó minõsítés nem hangzott el.

Tisztelt Képviselõ Úr! Az ön által hivatkozott sajtóközlemények egyetlenegy szó szerinti idézetet tartalmaznak, amely három mondatból áll, az összes többi esetében szó szerinti idézet a sajtóközleményekben nem szerepel.

Kérem, képviselõ úr, fogadja el válaszomat, és készséggel állok rendelkezésére, hogy ön is megismerhesse az interjú teljes szövegét.

Köszönöm. (Taps a bal oldalon és középen.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage