Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Ami a kérdése elején hivatkozott múlt heti ügyet illeti, az egy ügyrendi kérdés, amelynek a kivizsgálása folyamatban van, döntés az ügyben még nem született. Javaslom, hogy a döntés ismeretében térjünk majd vissza erre a kérdésre.

Ami a minisztérium politikai államtitkári posztjának betöltését illeti, nem kell találgatni. Ha valaki figyelemmel kísérte az ezzel kapcsolatos fejleményeket, az tudja, hogy a tegnapi napon a koalíciós pártok között megállapodás született a tekintetben, hogy a Szabad Demokraták Szövetsége fog jelölni erre a posztra az elkövetkezendõ idõszakban politikai államtitkárt.

(14.30)

Belátom, nem volt szerencsés, hogy ilyen hosszú idõn keresztül nem volt betöltve ez a poszt, hiszen ez Fodor Gábor miniszter számára jelentett komoly többletterhelést. Ugyanakkor azonban a parlamenti munkát ez nem befolyásolta, nem akadályozta, hiszen Fodor Gábor minden olyan alkalommal, amikor ez szükséges volt, a parlamenti munkában részt vett.

Ezek után megkezdõdik a személyek kiválasztása, különbözõ egyeztetésekre kerül sor. Bízom abban, hogy a közeljövõben a poszt betöltése megtörténik. A 75. és a 100. napi kérdés után azt gondolom, a 125. jubileumon a képviselõ úrnak már nem kell ezt a kérdést feltennie. Köszönöm a figyelmet.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage