Pokorni Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

POKORNI ZOLTÁN (Fidesz): Én is bízom abban, hogy nem kell 125 napig várni, mire a kormány - a kormány, és nem valamelyik, egyik vagy másik kormányzó párt - egy alkalmas személyt talál a politikai államtitkári poszt betöltésére.

A múlt héten még abban bíztam, hogy erre a hétre talán csak megállapodik a két kormányzó párt. Azt reméltem, elmondhatom azt a blikkfangosnak szánt mondatomat: a kormány eddig csak úgy aratott sikereket, hogy önmagán lett úrrá és sajnos nem az ország gondjain. De azt kell, hogy mondjam, ebben a tárgyban sem dicsérhetem meg a kormányzatot, mert nem tudott úrrá lenni önmagán, illetve a két kormányzó párt feszültségein.

Õszintén szólva sem engem, sem a kollégáimat nem nagyon nyugtat meg, hogy a két kormányzó párt milyen jól megállapodott a jelöléseket illetõen. Minket az nyugtat meg, ha a törvényben elõírt posztok betöltetnek, ha a parlament elõtt zökkenõmentesen mennek a viták, és ahova a minisztériumot meghívják, ott érdemben, valós képviselõ képviselni is fogja a tárcát. Mindenesetre köszönöm az ön válaszát. (Taps az ellenzék soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage