Kovács Pál Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KOVÁCS PÁL népjóléti miniszter: Köszönöm szépen. Nem kívánok itt most belebonyolódni abba, hogy egy vírusbetegséget - akár gyerekét, akár felnõttét - mivel és hogyan kell kezelni. Egy biztos: lehetõleg ne antibiotikumokkal. Ez az egyik. (Taps a bal oldalon.)

A másik: nem kell megvárnunk, hogy az Orvosi Kamara vagy a Gyógyszerész Kamara, mely végig, tíz hónapon keresztül részt vett ennek a tervezetnek a kidolgozásában, kezdeményezze a lista felülvizsgálatát. A kormány ugyanis olyan határozatot fogadott el, hogy júniusban felül kell vizsgálni. Nagyon sokszor felül kell vizsgálni - egyébként minden hónapban felülvizsgáljuk a gyógyszerfogyasztás alakulását, hiszen ezek nem kõbe vésett törvények: természetesen megváltoznak a gyógyszerezési szokások, új gyógyszerek jönnek, ezeket be kell valahogy építeni a listába. Ez tehát egy folyamat lesz, függetlenül attól, hogy a kamara vagy bárki más kezdeményezi.

Itt egyetlen dolog a fontos: át kell alakulnia a gyógyszerezési, terápiás szokásainknak, nálunk orvosoknál is, de a betegeknél is. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage