Kis Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS ZOLTÁN földmûvelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Mélyen tisztelt Képviselõtársam! Bár a kérdésben fölvetett problémakört némi stilisztikai hiányosság is jellemzi - már ami a neveltetést és a modort illeti -, azért megpróbálom a stílust az etikett szabályainak megfelelõen elõadni.

Igazán szép dolog, hogy egy volt fõnök a munkatársai iránt ilyen nagy aggodalommal viseltetik, ami azért azt látszik bizonyítani, hogy a modor mögött érzõ szív is dobog. (Szórványos derültség.)

(15.20)

A kérdésben ön elmondta a választ, és mivel olvasta a kormányprogramot, ezért onnan idézte - aminek igazán örülök. Valóban, a földhivatalok megerõsítésére fog szolgálni a kárpótlási hivatalokban felszabaduló munkaerõ. Ez az egyik oldala a dolognak.

A másik, hogy van még tennivalójuk bõven, mert az alkotmánybíróság legutóbbi ítéletének megfelelõen a további kárpótlási ügyeket le kell folytatni, a kárpótlási földalapok kijelölését tovább kell folytatni. Tehát 1996 végéig feltételezhetõen itt fognak dolgozni.

Ezt követõen kerül arra sor, hogy a földhivatalok összevonásával olyan hatékony szervezet fog létrejönni, amely az ön álmaiban is szerepel, és a mi feltételezéseink szerint is valóban jól fogja szolgálni ennek a társadalomnak az érdekeit. Akire viszont nem lesz szükség, az már akkor tudta, amikor ezen a helyen foglalt magának állást, hogy örökkévaló és nyugdíjas állásra nem számíthat, tehát egy tisztességes végkielégítéssel fog távozni. Ez azonban a hivatali dolgozók kisebbik része lesz.

Nagyon örülnék egyébként, ha az aggodalom a társadalom valamennyi területén dolgozók irányában egyenlõ színvonalon jelenne meg ebben a Házban.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage