Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Most körülbelül 30 másodpercig gondolkodtam azon, hogy elfogadjam-e válaszadásra a lemondott pénzügyminiszter urat. Elfogadom, mert a téma most már a trilógia harmadik részében következik el. Abban bíztam, hogy a miniszterelnök úr Kuncze Gábor miniszterelnök-helyettest nevezi ki válaszadásra, de természetesen élek a lehetõséggel és Békesi László pénzügyminiszter úr válaszát meghallgatom. Természetesen majd élek azzal a lehetõséggel is, hogy a miniszterelnök úrhoz benyújtott interpellációmat megismételjem.

Egy héttel ezelõtt pénzügyminiszter úr elismerte azt a félretájékoztatást, melyet a december 22-ei interpellációra adott - önhibáján kívül, hisz' õt Horváth Ádám és a két elnökhelyettes tévesen tájékoztatta. Azóta már kiderült - ezért most nem térek ki a részletekre -, hogy jelentõs ténybeli különbségek voltak. Ma már olyan újsághírek vannak, hogy nem is 48,7 millió, tisztelt miniszter úr, hanem akár annak a kétszerese volt, hisz a stúdiószolgáltatásokat nem vették figyelembe.

A három percet nem fogom kitölteni, inkább átadom önnek azért, hogy lehetõsége legyen tájékoztatást adni a már két hónnapal ezelõtt elrendelt kormányhivatali ellenõrzésrõl.

(15.40)

Kérdezem, hogy milyen vizsgálati eredmények születtek. Nyilván az ön kezében van bizonyos vizsgálati eredmény, tudomásom szerint már legalább 90 százalékban lezáródott a vizsgálat. Tehát a devizagazdálkodást sértõ cselekményekre, a személy szerinti kifizetések összegére vagyok kíváncsi, a pontos felelõsök megnevezésére, és nem az egyszerû kisemberek felelõsségre vonására! Hisz cinikusan a TV elnöke és elnökhelyettese nyilatkoztak, hogy a maguk részérõl lezárták az ügyet. A társadalom nem zárta le az ügyet.

Ön is és minden ember, aki bekapcsolja Magyarországon a televíziót, mostanában nagyon kék színt lát a televíziókészüléken - a magyar nemzeti szín pedig piros-fehér-zöld! Tehát gyakorlatilag, amikor Demszky Gábor politikai támogatásának volt köszönhetõ ez a mûsor, kérdezem a tisztelt pénzügyminiszter urat és önön keresztül a miniszterelnök urat is, hogy mikor lesz újra három színû, nemzeti tájékoztatás Magyarországon - ez a politikai jellegû kérdésem.

A másik pedig, azokról a pénzügyi szabálytalanságokról, elsõsorban devizacselekményekrõl, másodsorban a kedvezményezettnek munka nélkül juttatott hatalmas milliókról, amelyek többek között ezt a mûsort - New York, New York - is jellemezték, de általában az egész Televízió gazdálkodásáról mikor kap az ország közvéleménye a parlamenten keresztül egy valódi, számokkal alátámasztott ellenõrzést. És hiszek abban, hogy a következõ percekben öntõl ezt megkapom. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage