Békesi László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. BÉKESI LÁSZLÓ pénzügyminiszter: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Úr! Egy héttel ezelõtt részletesen válaszoltam az ön interpellációjára, s felhívtam a figyelmet arra, hogy ugyanezt a választ fogja kapni a miniszterelnök úrhoz benyújtott ugyanolyan tartalmú interpellációjára is.

Két héttel ezelõtt kezdõdött meg a kormány ellenõrzési hivatalának vizsgálata, nem fejezõdött be. Csak feltételezem, hogy képviselõ úr ezek szerint részt vesz a vizsgálatban, esetleg maga is vizsgál, hiszen többet tud errõl az ügyrõl, mint amennyit én ebben a pillanatban tudok. Amint a vizsgálat lezárult - ezt is elmondtam egy héttel ezelõtt -, természetesen képviselõ urat és a tisztelt Házat a vizsgálat eremdényérõl, a szükségessé váló intézkedésekrõl az akkori pénzügyminiszter tájékoztatni fogja.

Szeretném nagyon világossá tenni: megalapozott, bizonyított megállapítások nélkül, tisztelt Ház, senkit sem fogunk felelõsségre vonni, senkit sem fogunk pellengérre állítani. Az ön állításait, képviselõ úr, éppúgy nem bizonyította eddig senki, mint ahogy azoknak az adatoknak a hitelességét sem támasztotta sajnos alá senki, amelyeket én akkor kaptam és amelyekrõl a Házat tájékoztattam. Mindezekre a kérdésekre a vizsgálat választ fog adni.

Nem tartom feladatomnak, hogy az ön politikai értékelésére válaszoljak; azt õszintén remélem, hogy a Televízió mûsora akár így, akár úgy, nem két színû lesz a jövõben... Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage