Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Miniszter úr, én nem két színût, hanem három színût, piros-fehér-zöld, magyar nemzeti tájékoztatást mondtam. Ahogy van az országnak egy Magyar Nemzeti Bankja, nemzeti biztonságszolgálata, ugyanúgy kell egy nemzeti tájékoztatás is. Jelenleg ez a közszolgáltatás a Magyar Televíziót érinti.

Azért nem tudom a válaszát elfogadni - és miniszterelnök urat vártam volna természetesen, de most ön a megbízottja -, mert önnek csak egy válaszát tudnám elfogadni, ha ön most azt mondta volna, mivel két hónapja hangzott el ez az interpelláció elõször, két hónap alatt a legnagyobb országban a legbonyolultabb ügyet ki lehetett volna vizsgálni. Tehát nem tudom elfogadni, hogy még csak két hete zajlik a kormány ellenõrzési hivatalának ez a vizsgálata. Miniszter Úr! Lehet, hogy három pénzügyminiszter le fog addig mondani, amíg végleges, számszerû adatokkal jönnének a tisztelt Ház elé! Kérdeztem önt korábban a devizacselekményekrõl, erre sem adott választ.

Én egy választ tudtam volna elfogadni - még egyszer mondom -, ha a vizsgálat idõtartamára a Televízió elnökét és elnökhelyetteseit felfüggeszti, és ha a bûnösségük, a pénzügyi pazarlás kiderül, akkor véglegesen felmentik. Mivel pénzügyminiszter úr ezt a választ nem adta meg, ezért nem tudom elfogadni a választ. Kérem a tisztelt Házat, hogy pártállásra való tekintet nélkül ne fogadja el a miniszteri választ. (Közbeszólás: Évekig fekete-fehér volt, miért nem akkor reklamált?!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage