Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõ Úr! Ön ugyan ügyrendi észrevételt tett és nem ügyrendi javaslatot, az ügyrendi észrevételével kapcsolatosan szeretném a következõket elmondani. Én visszatértem arra az indokolásra, amit a miniszter úr is mondott, de egy másik vonatkozásban. Amikor képviselõ úr megkezdte válaszát, válaszának második felében elmondta, hogy örvendetes lett volna, ha a köztársasági elnök úr errõl - amit itt is elmondott - hírt ad. Tehát ezt már elmondta. Tehát ön a válasza második felében már egy olyan kérdést érintett, amelyre csak személyesen a köztársasági elnök úr tudott volna válaszolni, azaz miért nem nyilatkozott, vagy pedig mit miért tett, vagy nem tett.

Arra utaltam, hogy a Házszabály rendelkezései szerint megvan azoknak a köre, akik az azonnali kérdések órájában kérdéssel illethetõk. Képviselõ úr megkapta a kérdezés jogát a miniszter úr irányába, de amikor a kérdésre adott viszonválaszban ön olyan területet érintett, amelyre már csak a köztársasági elnök úrnak lett volna lehetõsége reagálni, akkor vontam meg öntõl a szót, ráadásul olyan körülmények között, hogy önnek az ideje is lejárt. De azt gondolom, ez a két rendelkezés egymással összefüggésben van, és ezért úgy ítélem meg, hogy nem követtem el házszabálysértést, amikor öntõl megvontam a szót.

Kérdezem a frakciókat, hogy ebben az ügyrendi észrevételi vitában van-e olyan frakció, amelyik meg kíván szólalni. Megadom a szót Szájer Józsefnek, a Fiatal Demokraták Szövetsége részérõl.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage