Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Ház! Az interpellációk és kérdések alatt dr. Kóródi Mária alelnök asszony elnökölt. A kérdéshez én nem is kívánok semmit hozzáfûzni, a témát az ügyrendi bizottságnak - a kérésnek megfelelõen - kiadom.

Tisztelt Országgyûlés! Emlékeztetem önöket, hogy a délelõtt folyamán nem került sor a Duna egyoldalú elterelése miatt szükséges teendõkrõl szóló országgyûlési határozat módosítását indítványozó országgyûlési határozati javaslat részletes vitájára. A részletes vitára így közvetlenül a ma délutáni határozathozatalokat követõen kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! A házbizottság a Házszabály 23. §-ának m) pontjában foglalt jogköre alapján, a Házszabály 140. §-ának megfelelõen - figyelemmel az alkotmányügyi bizottság véleményére is -, javaslatot terjesztett elõ a Házszabálytól való eltérésre H/581. számon. Eszerint a nyugellátások és nyugdíjszerû rendszeres szociális ellátások márciusi emelésérõl szóló országgyûlési határozati javaslat határozathozatala során az Országgyûlés úgy térjen el a Házszabály 106. § (9) bekezdésében foglalt ötnapos határidõtõl, hogy a Házszabály 106. § (6) bekezdésében foglaltak alkalmazásával a törvényjavaslat zárószavazására öt napon belül, a módosító javaslatokról történõ szavazás napján, 1995. február 21-én, azaz még ma kerüljön sor.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály értelmében a határozathozatal elõtt képviselõcsoportonként legfeljebb egy képviselõ felszólalhat. Írásban elõre jelezte felszólalási szándékát dr. Trombitás Zoltán, a Fidesz képviselõje. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage