Hasznos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Köszönöm a szót elnök úr. Tisztelt Ház! Nagyon röviden fogok indokolni. A gépjármûadóról szóló törvénytervezet vitája során kifejtettük azt az álláspontunkat, hogy azt a "praesumptio iuris et de iure"-t nem tartjuk méltányosnak, hogy teljes rakománnyal való közlekedést tételeznek föl minden tehergépjármûrõl.

Örömmel láttuk azt, hogy más módosító javaslatra a kormányelõterjesztés ebben megváltozott és már csak a terhelhetõség, a raksúly 50 százalékát vették be. Ugyanakkor az adó összege viszont megemelkedik: száz forintról kétszáz forintra nõ. Egy normális európai parlamentben egy konzervatív párt bármennyire egyetért is egy elõterjesztés sok pontjával, adó kérdésében kérlelhetetlennek kell lennie, és adónövekedést általában ellenzéki pártok megszavazni nem szoktak.

Ezért a kereszténydemokraták ennél a szavazásnál - úgy mint önök az elõzõ szavazásnál, tisztelt kormánypártiak - nem mondtunk nemet, de igent sem: tartózkodtunk. Ezzel szeretném indokolni a kereszténydemokraták tartózkodását. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage