Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm. Tisztelt Országgyûlés! Bejelentem, hogy az ajánlás 1. és 6. pontjában lévõ javaslatot elõterjesztõje visszavonta.

Az ajánlás 2., 3., 4. és 5. pontjait az elõterjesztõ támogatja, a módosító javaslatokról történõ szavazás így egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e az ajánlás imént felsorolt, a kormány által támogatott pontjait? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 225 igen szavazattal, 17 ellenszavazattal szemben, 17 tartózkodás mellett a módosító javaslatokat elfogadta.

Tisztelt Képviselõtársaim! A zárószavazásra jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai kinnlevõségének rendezésérõl, a járulékbeszedés, végrehajtás és ellenõrzés egységes rendszerének kialakításáról szóló országgyûlési határozati javaslat zárószavazása. Az elõterjesztést H/359. számon, az egységes javaslatot pedig T/359/8. számon kapták kézhez képviselõtársaim. Emlékeztetem önöket, hogy a múlt héten sor került a miniszteri válaszadásra. Bejelentem, hogy a zárószavazás megkezdéséig senki sem nyújtott be a Házszabály 107. § (1) bekezdése szerinti módosító javaslatot, így mai záró szavazásunk egyetlen döntést igényel.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai kinnlevõségének rendezésérõl, a járulékbeszedés, végrehajtás és ellenõrzés egységes rendszerének kialakításáról szóló országgyûlési határozati javaslatot, az egységes javaslat szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 244 igen szavazattal, 16 ellenében, 1 tartózkodás mellett az országgyûlési határozati javaslatot elfogadta.

Jelen esetben is nyitva áll a lehetõség, hogy a képviselõcsoportok álláspontjukat megindokolják. Írásban ilyen szándékot elõzetesen senki nem jelzett. Kérdezem, kíván-e valamelyik képviselõcsoport megszólalni? Megadom a szót Pusztai Erzsébet képviselõ asszonynak, az MDF frakciójából.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage