Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Képviselõtársaim, ez most egy olyan eleme a felmerült problémának, amire a Házszabály nem tér ki. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Salamoni döntést kérünk! - Derültség. - Folyamatos zaj.)

Elõször is kérem, szíveskedjenek csendben maradni, hogy ne kelljen ilyen hangosan kiabálnom! (Folyamatos zaj. - Az elnök csenget. - Közbekiáltás a Fidesz padsoraiból: Ürítse ki a termet! - Dr. Kiss József néhány MSZP-s képviselõ tapsa közben visszatér a helyére.) Képviselõtársaim, csendet kérek! Folytatjuk a szavazást!

Tehát kérem, fogadják el azt - erre a problémára nem tér ki a Házszabály -, hogy tíz sort ismételten felolvassak. Meg kell mondjam, hogy sajnos az itt leírt szöveg sem ad részletes, összegszerû... (Derültség.)... eligazítást a javaslatokra nézve. (Zaj.)

Tehát megismétlem a korábbi tájékoztatást: az ajánlás 2., a kiegészítõ ajánlás 14., 18., ., 19., 20., 22., 23. és 24. pontjai az öregségi, rokkantsági teljes nyugdíj, illetõleg a baleseti rokkantsági nyugdíj emelésének mértékére különbözõ összegeket javasolnak. Valamennyi javaslat alternatív tartalmú. A 14., 18., 19., 20. pontokban lévõ javaslatok nem kapták meg a szükséges támogatást, de a 18., 19. és 20. pontra külön szavazási igény érkezett. Ez utóbbiak, illetve a támogatott 23. pont bármelyikének elfogadása kizárja az ajánlás 2., a kiegészítõ ajánlás 14., 22. és 24. pontjainak elfogadását. (Folyamatos zaj.)

Most, a javaslatok számbavétele után folytatjuk a határozathozatalt, de ismételten kérem, hogy szíveskedjenek csendben és figyelemmel közremûködni ebben. (Zaj.)

Most a kiegészítõ ajánlás 23. pontjában Csehák Judit és Szolnoki Andrea javaslatát teszem fel szavazásra, amelyet a bizottságok támogatnak. A javaslatot a kormány is támogatja. Kérdezem, hogy a tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Dr. Kis Gyula József: Hányas pont? Szavazás. - Folyamatos zaj.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 195 igen szavazattal, 22 ellenében, 13 tartózkodás mellett a módosító javaslatot elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határoz az Országgyûlés összevontan - a Házszabály 120. §-a (3) bekezdésének megfelelõen -, amelyeket az elõterjesztõ támogat. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a kiegészítõ ajánlás 32., 47., 49. és 50. pontjaiban lévõ módosító javaslatokat, amelyeket a szociális és a költségvetési bizottság támogat. (Dr. Kis Gyula József: Hányas pont?) Ügyrendi kérdésben Kis Gyula képviselõ úrnak adok szót. (Folyamatos zaj.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage