Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Képviselõ úr, külön köszönetet mondok azért, amiért olyan diplomatikus volt, hogy az itteni zajt akusztikai nehézségnek minõsítette. (Derültség.) Ezzel az akusztikai nehézséggel én is erõsen küszködöm. Kérem képviselõtársaimat, tegyenek meg mindent ennek az akusztikai nehézségnek a megszüntetésére.

Ezek után pedig megismétlem: kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a kiegészítõ ajánlás 32., 47., 49. és 50. pontjaiban lévõ módosító javaslatokat, amelyeket a szociális és költségvetési bizottság támogat. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e ezeket a javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 255 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az említett módosító javaslatokat egyhangúlag elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket az elõterjesztõ nem támogat, de az eddigi szavazás ismeretében még lehet róluk szavazni, és megkapták a bizottságok szükséges támogatását. A kiegészítõ ajánlás 34. és 51. pontja összetartozó. Ennek alternatíváját elõterjesztõje visszavonta. Deutsch Tamás azt kezdeményezi, hogy a nyugdíjfolyosító szerv által folyósított nyugdíjszerû szociális ellátásokat 10 százalékkal, de legalább havi 950 forinttal kelljen emelni.

(18.50)

Ezzel összefüggésben indítványozza a II. fejezet b) pontjának elhagyását.

Deutsch Tamás javaslatát teszem fel szavazásra a 34. és az 51. pont szerint. A 34. pontról frakciókérésre szavaz az Országgyûlés, míg az 51. pontot egyik bizottság sem támogatja. A tisztelt Országgyûlés elfogadja-e a módosító javaslatot? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 55 igen szavazattal, 56 ellenszavazattal, 143 tartózkodással a módosító indítványt nem fogadta el.

Ügyrendi kérdésben Kis Gyula képviselõ úrnak megadom a szót, Magyar Demokrata Fórum.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage