Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Kis Gyula ügyrendi felvetése alapján megkérdezem legalább a frakcióvezetõket, hogy érvényesnek tekintik-e a szavazást, hiszen nem biztos, hogy mindenki egyetért azzal, hogy a tájékoztatás nem fedte a tényleges helyzetet, illetve helyénvaló volt-e. Úgy teszem fel a kérdést: kéri-e bármelyik frakció a szavazás megismétlését? (Nincs jelentkezõ.) Nincs ilyen igény.

Akkor még egyszer megerõsítem a kimondott határozatot azzal a pontosítással, amit Kis Gyula képviselõ úr megtett.

Tisztelt Országgyûlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van- e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyrõl kellett volna, de nem szavazott az Országgyûlés. (Nincs jelentkezõ.) Nincs ilyen jelzés.

Tisztelt Képviselõtársaim! Figyelemmel arra az ügyrendi kérdésben hozott határozatunkra, hogy a zárószavazásra most sor kerül - a Házszabály általános szabályainak mellõzésével -, elrendelem az elõterjesztés egésze feletti zárószavazást. Kérdezem a tisztelt Országgyûlést, elfogadja-e a már elfogadott módosításokkal az elõterjesztést. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 254 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az elõterjesztést az elfogadott módosításokkal elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! A Házszabály vonatkozó rendelkezése értelmében dr. Surján László képviselõ úr, a Kereszténydemokrata Néppártból, írásban elõre jelezte, hogy a képviselõcsoport szavazatát meg kívánja indokolni. Megadom a szót.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage