Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyûlés! Elõttem van az István József frakcióvezetõ-helyettes, Gyõriványi Sándor frakcióvezetõ-helyettes úr által aláírt, dr. Gál Zoltán elnök úrnak címzett levél. Ennek a levélnek a melléklete egy nyilatkozat, amelyet képviselõ úr írt alá, és ezt két tanú igazolja; pontosabban a képviselõ úr neve van itt megjelölve, hogy õ írta alá, és ezt két tanú igazolja. Én azt gondolom, ebben az ügyben nem áll módunkban rendkívüli nyomozást elindítani. A képviselõ úr joga lemondani a mandátumáról... (Közbeszólások jobbról: De nem mondott le!)..., illetve, ha nem mond le a mandátumáról, ez is az õ joga. Felkérem a mentelmi és mandátumvizsgáló bizottságot az ügy kivizsgálására. Amíg a mentelmi és mandátumvizsgáló bizottság ezt az ügyet ki nem vizsgálja, addig Kapronczi Mihály urat képviselõnek kell tekintenünk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok és az MDF soraiban.) Ebben a kérdéskörben további vitát nem nyitunk. Köszönöm szépen.

Bejelentem, hogy mentelmi ügyben érkezett megkeresést vettem át. A szentesi Városi Bíróság rágalmazás vétsége ügyében indítványozza dr. Rapcsák András képviselõ... (Derültség és zaj.)... mentelmi jogának felfüggesztését. A megkeresést kiadtam a mentelmi bizottságnak.

Bejelentem, hogy a kormány benyújtotta a magyar energiapolitikáról szóló országgyûlési határozat teljesítésének jelenlegi helyzetérõl szóló jelentését J/597. számon.

Tisztelt Országgyûlés! Felkérem jegyzõ képviselõtársaimat, ismertessék a sorra kerülõ interpellációkat és kérdéseket, valamint benyújtóik nevét.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage