Bársony András Tartalom Elõzõ Következõ

BÁRSONY ANDRÁS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Csak azért kértem szót, mert egy papírt ma itt többen emlegettek, amelynek a címe - s úgy gondolom, a címe önmagáért beszél -: "Emlékeztetõ a magyar és a szlovák miniszterelnök január 25-i budapesti találkozójából adódó feladatokról".

Ennek valóban két verziója van - de ezt szerzõdéstervezetként emlegetni több mint csúsztatás. Arról szól ugyanis az egész történet, hogy a Magyar Országgyûlés megfelelõ határozatát követõen kerülhet majd sor a két kormány között bármifajta megállapodás tételes megkötésére és megszövegezésére, attól függõen, hogy a magyar kormánynak milyen mandátuma lesz benne. Úgy hivatkozni tehát erre az emlékeztetõre és az abban rögzítettekre, mintha két szerzõdéstervezet ütköztetésérõl volna szó, úgy gondolom, ez kevéssé tárgyszerû. Ez az egyik megjegyzésem a vitához.

Teljesen nyilvánvaló, hogy a tárgyalási pozíció éppen az ezekben a módosító indítványokban foglaltaknak megfelelõen alakulhat ki, már tudniillik aszerint, hogy melyiket fogja az Országgyûlés elfogadni.

Úgy gondolom, az elõzõekben már majdnem megnyitottuk újra az általános vitát. Igazából az volna a célszerû, ha a módosító javaslatok tekintetében folytatódna a továbbiakban a részletes vita, mert ami a vitában eddig elhangzott - eltekintve ettõl a két papírra történõ utalástól -, az gyakorlatilag semmi más nem volt - elnézést kérek a minõsítésért -, mint a lezárt általános vita folytatása.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage