Pozsgai Balázs Tartalom Elõzõ Következõ

POZSGAI BALÁZS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Röviden kívánok - még a két percen belül is - reagálni, hiszen Hasznos Miklós képviselõtársam, ha burkoltan is, de szóba hozott. Én voltam az a képviselõ, aki fel mertem szólalni a Szigetköz érdekében, lévén, hogy annak a területnek az egyik országgyûlési képviselõje vagyok.

Csak azt szeretném mondani, tudom, hogy vannak ellenvélemények a szigetközi vízmegoldással kapcsolatban. De ha egyszer mûködik a közvetett demokrácia, akkor kérem, vegyék tudomásul, hogy emberek nevében szólhat a szigetközi önkormányzatok közössége, az a közösség, amely nem egy személyben jelent meg a környezetvédelmi bizottság ülésén - tizenheten vettek részt azon az ülésen a szigetközi önkormányzatokból -, és hasonló módon úgy érzem, egy képviselõnek is van lehetõsége arra, hogy az ott élõk nevében elmondja a Szigetközzel kapcsolatos véleményét.

(10.00)

Hadd reagáljak arra is, ha így megy tovább a mai vita, lehet, hogy ötmilliárd forintnál fogunk tartani. Hallottunk nyolcszázmillióról, 1,2 milliárdról, kétmilliárd forintról. Hadd mondjam azt, hogy igaz a kétmilliárd is akkor, amikor egy teljes tájrehabilitációról beszélünk.

Most arról van szó, hogy ennek a mûnek a megépítése hétszázmillió forint körüli összegbe kerül. Ettõl lehet persze kisebb-nagyobb eltérés, de ez a rendszer már magába foglalja azt a monitoring rendszert is, amely máig mûködik és amelyet a jövõben is kívánunk mûködtetni éppen annak érdekében, ha ez a fenékgátas küszöb megoldás megvalósul, annak a környezetvédelmi folyamatait folyamatosan tudjuk végigkövetni. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage