Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS KÁLMÁN, közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Köszönöm. Tisztelt Ház! Azt hiszem, hogy most már pro, kontra elhangzottak az érvek a ma reggel kiosztottak papírokkal kapcsolatban.

A határozati javaslat indoklását is benyújtó tárca minisztere nevében feltétlenül szükségesnek tartom elmondani a következõket.

Elõször is, a magyar-szlovák miniszterelnöki magas szintû találkozón a két kormányfõ megállapodott egy sor kérdésben, amely kérdések között szerepelt a Szigetköz kárenyhítésének, vízpótlásának kérdése is. Ebben a megállapodásban, amely a két miniszterelnök között született, megállapodtak abban, hogy melyek lesznek azok a sarokpontok, amelyek alapján mindketten a két állam kormánya között megkötendõ szerzõdést készítenek majdan elõ, amely ezt a feladatot, a kárenyhítés feladatát megoldja. Tehát mi a találkozón született megállapodásra utaltunk, és ahogy nagyon helyesen Baráth Etele képviselõ úr, a környezetvédelmi bizottság elnökeként a bizottságban és Hasznos Miklós úr is, más indíttatásból, de szintén a bizottságban ezt jelezte, egy módosító indítvánnyal valóban tisztázta azt, hogy mi a feladata a kormánynak. Idézek a módosító indítványból, amelyet a kormány támogat és elfogadásra alkalmasnak tart: "Az Országgyûlés felkéri a kormányt, hogy kezdeményezzen szerzõdést Magyarország és Szlovákia között a szigetközi mellékágrendszer vizének ideiglenes pótlásáról" - és folytathatnám tovább is. Ez a szerzõdés alapelemeiben, mint ahogy mindkét emlékeztetõ is alapelemeiben, tartalmazza a 400 köbmétert, a 40 köbmétert, a 3 köbmétert. Köszönöm. (Dr. Kis Zoltán: És a szankciókat is.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage