Kovács Kálmán Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS KÁLMÁN, a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium politikai államtitkára: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót.

Pontosan nehezen tudtam követni Deutsch képviselõtársnak a módosító indítványa mellett elhangzott indoklását. Összességében a következõkre szeretném azért a tisztelt Ház figyelmét felhívni.

Némi ellentmondást tapasztalok, hogy Deutsch képviselõ úr azzal kezdte, hogy ismét Szigetközzel kell foglalkoznia, én úgy érzem, sajnos, még mindig. Éppen azért, mert az elmúlt idõszakban nem sikerült megoldani a Szigetköz problémáját. És éppen ezért nem értem, hogy okfejtésének végén azt mondta, nem kellene most elhamarkodottan dönteni, hanem meg kellene vizsgálni, meg kellene várni - és a többi; amit megint csak úgy tudok értelmezni, hogy még néhányszor kíván szigetközi üggyel foglalkozni. Ugyanis Szigetközben a kárenyhítés, az a gyors, minél gyorsabb döntés, annak reményében, hogy majdan a hágai döntés eredményeképpen majd egy kedvezõbb pozícióba kerülünk. De addig is, mint magyar kormánynak, mindent el kell követnie a Szigetközben keletkezett károk enyhítésére.

Erre utal, ezt célozza meg a kormány döntése. És ezt kérjük a parlamenttõl, hogy ebben erõsítse meg. Ezért én továbbra is - indoklásként adtam ezt a reakciót - a környezetvédelmi bizottság által javasolt módosító indítvány elfogadását javaslom a tisztelt Háznak.

Nem az én tisztem, de engedje meg, hogy a kormány másik minisztériumát ért támadások kivédése érdekében azért annyit mondjak, hogy mind a kormány ülésén, mnd a környezetvédelmi bizottság ülésén az érintett tárca egyetértett a kormány határozatával. Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage