Kertész Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KERTÉSZ ZOLTÁN (SZDSZ): Köszönöm a szót, tisztelt elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Nagyon rövid leszek. Elõször is a fogalom- meghatározásra kell vigyáznunk. Ugyanis többen emlegettek már ismételten keresztgátat. A fenékküszöbrõl van szó, amirõl a kormány elõterjesztése szól.

A fenékküszöb olyan megoldás, amin keresztül a víz átfolyik vagy átbukik, a vízhozamtól függõen. A keresztgát teljes vízelzárást jelent; tehát ilyen formában, azt hiszem, errõl most nem kellene beszélnünk.

A másik pedig, amit Deutsch Tamás képviselõtársam mondott: én magam is kaptam már többször a Szigetközi Önkormányzatok Szövetségétõl felhívást, hogy támogassuk a fenékküszöbös megoldást és minél gyorsabb vízpótlást.

Valóban így van, ahogy Deutsch Tamás képviselõ úr mondta. Nem minden település támogatja Szigetközben ezt a megoldást. Huszonegy község tartozik a Szigetközi Önkormányzatok Szövetségébe, és nagy többségük támogatja - csak három község képviselõi nem támogatják. Olyan döntés még, azt hiszem, nem volt a világon, amivel mindenki egyetértene. Tehát ilyen formában azt gondolom, a nagy többség mégis ezt kívánja.

És egy másik megjegyzésem. Szintén említette Deutsch képviselõtársam, hogy ismét lesz rügyezés. Igen, lesz! Bízunk benne! A rügyezés reményt jelent. De hogy abból lesz-e növekmény, a fák növekednek-e, abban vannak kétségeink. És hogy milyen növekedés lesz ebben az évben, ezzel kapcsolatban szeretném majd átadni Deutsch Tamás képviselõtársamnak a Kisalföldi Erdõgazdaság tanulmányát, amelyben tételesen kimutatják, hogy milyen kár érte az elmúlt években az erdõgazdaságot, éppen a növekmények elmaradása miatt. Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage