Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDF): Elnök Asszony! Tisztelt Országgyûlés! Tekintettel arra, hogy az utóbbi felszólalások és az ügyrendi kérdésben tett felszólalásokkal kapcsolatos érdemi megjegyzések között is volt olyan, amelyik, úgy érzem, félreértésen alapul, kénytelen vagyok észrevételt tenni a kétperces idõkeretben.

Azt hiszem, a Szigetköz vízpótlása mindannyiunknak alapvetõ kérdés - azért folytatjuk ezt a vitát -, de nem hiszem, hogy mindegy lenne azoknak, akik a mielõbbi döntést szorgalmazzák, hogy most például az árvíz idején bekövetkezõ víznövekedést is beleértjük abba a bizonyos vízmennyiségbe, amit a szlovákok hajlandók adni, vagy nem értjük bele. Mindaddig, ameddig ilyen különbség van a rendelkezésre álló adatok között, úgy gondolom, a felelõsségteljes képviselõi magatartás csak az, hogyha - éppen a Szigetköz vízpótlása érdekében - pontosan akar látni az a magyar parlament, amely - helyes vagy nem helyes módon - a döntés felelõsségét mégiscsak magára vállalta és viseli.

Ilyen körülmények között nem tudom elképzelni, hogy lehetünk-e nagyvonalúak és mondhatjuk-e azt, hogy bizonyára mosolygott Meciar elnök úr, tehát Meciar elnök úr is úgy nézi, hogy nem tekintik... - de leírva más van! Nyilvánvalóan meg kell találni a megoldást arra, hogy ne késlekedjünk a döntéssel, de megalapozott döntést hozhassunk. Ez a mi javaslatunk lényege, és ezt nem lehet úgy beállítani, hogy mi felelõtlenek vagyunk, és bennünket nem érdekel a Szigetköz vízpótlása. Igenis, érdekel! Érdekel bennünket, és ez indított bennünket arra, hogy ilyen ügyrendi javaslatot is tegyünk. Ezt kérem így értelmezni. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalról.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage