Deutsch Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DEUTSCH TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Asszony! Ön félreértette az én szavaimat: én ezt, amit mondtam, egyáltalán nem vádként fogalmaztam meg az ön minisztériumával kapcsolatban. Azt mondtam, hogy egy nagyon karakán, az ön minisztériumától eddig nem tapasztalt, beszédes hallgatás az, amit önök folytattak. Környezetvédelmi érdekek és értékek érdekében megszólalni ugyan nem tudtak vagy nem mertek, de végre hallgatni mertek. Ez egyáltalán nem vád: elismerés volt a részemrõl... (Derültség. - Taps a jobb oldalról.).., régen ezt vártam önöktõl.

A másik kérdés, amire reagálni szeretnék: igenis Bõs-Nagymarosról van szó, tisztelt Hegyi Gyula úr. Sajnos, az a helyzet, hogy azok az építmények, amelyeket most megépítünk, az 1977-es, a magyar kormány és a magyar parlament által felmondott szerzõdésben szereplõ építmények. Az Európai Unió szakértõi egészen más helyeken három darab fenékgátat javasoltak megépíteni - érdekes módon ez nem kellett a szlovák félnek, pedig az az egész Szigetköz fenékgáton keresztüli vízpótlásának használt volna. Amit most itt megépítünk, az abban az alapszerzõdésben szerepelt.

Én ma már nem tartom túlságosan merész fantáziájúnak azt, aki a bõs- nagymarosi megépítést sem tartja az önök részérõl lehetetlennek.

Tisztelt Rab Károly képviselõ úr, hogyha már itt a fejfát emlegette, az én megítélésem szerint a Szigetköz fejfájára a következõ fog kerülni:

"Haláláért felelõs a Magyar Szocialista Munkáspárt és utódpártja, valamint a vele szövetkezõ, eredeti értékeit és a környezetvédelmi mozgalmakat cserbenhagyó Szabad Demokraták Szövetsége." (Zaj, fütty a bal oldalról. - Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage