Kovács László Tartalom Elõzõ Következõ

KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Tisztelt Ház! Két dologra szeretnék reagálni. Az elsõ: elhangzott itt a Független Kisgazdapárt képviselõje részérõl, hogy a parlament most megkapta írásban az emlékeztetõt, illetve annak vonatkozó pontját, és ez egy újdonságot tartalmaz. Szeretném emlékeztetni: lehet, hogy nem volt jelen képviselõ úr azon az ülésen, de én ezt szó szerint elmondtam - ha jól emlékszem, éppen Kónya Imre képviselõ úr teljesen jogos kérdésére válaszolva -, hogy a két emlékeztetõ között van egy ilyen különbség. Pontosan utaltam arra, hogy az "árvízzel számítva" vagy az "árvíz kivételével számítva" a különbség, és ezt természetesen tisztázni fogjuk. Tegnap kezdõdött ez a szakértõi tárgyalás, ma folytatódik és - reményeink szerint - ma befejezõdik.

Ez a papír tehát nem tartalmazott új dolgot, legfeljebb annyi a különbség, hogy nem szóban hangzott el, hanem leírva jelent meg. Nem hiszem, hogy azon kívül, hogy az árvíz kivételével vagy anélkül, bármiféle különbség van a kétfajta szöveg között.

A másik dolog: szeretném a tisztelt Házat emlékeztetni arra, hogy a kormány nem megállapodás kötésére kér felhatalmazást a parlamenttõl, hanem a fenékküszöb megépítésére, ami a megállapodásnak egy pontja. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage