Bársony András Tartalom Elõzõ Következõ

BÁRSONY ANDRÁS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Én megértem, hogy a tények nem zavarják egyes képviselõtársainkat, akik ebben a vitában felszólalnak. Azt is megértem, hogy az általános vita jellegében meglehetõsen hasonló ahhoz a részletes vitához, amit összevontan kezelünk. Azt is megértem, hogy belekerül a szovjet csapatok ideiglenes hazánkban tartózkodása az elmúlt negyven évre való visszautalásban, én megértem mindezeket az indokokat, mert úgy gondolom, hogy akinek nincsenek érvei a vitában, aki nem tud szakmai kérdésekben szakmai vita résztvevõjeként részt venni egy ilyen vitában, az kénytelen ezeket az indokokat felhozni.

Amit azonban szeretnék jelezni, mert úgy gondolom, hogy ez a részletes vitában feltétlenül el kell hogy hangozzák, hogy végül is van egy módosító indítvány: a környezetvédelmi bizottság indítványa, amely a házelnök által meghatározott két bizottságban is egyhangúlag helyeslésre talált. Úgy gondolom, hogy ennek a részletes vitának az is a célja, hogy megvilágítsa mind a parlament plénuma elõtt, mind pedig a közvélemény számára, hogy azok a szakmailag illetékes bizottságok, amelyek behatóan foglalkoztak ezzel a kérdéssel, megfelelõ információk birtokában, azok képesek voltak ebben a kérdésben konszenzusos döntést hozni.

Azt pedig csak szeretném jelezni, hogy feltehetõen a Magyar Köztársaság kormánya olyan tárgyalási mandátummal nem mehet ki egyetlen országba sem tárgyalni - így a szomszédos Szlovákiába sem - semmiféle nemzetközi szerzõdésrõl, ahol egy szerzõdés megszüntetésének összes garanciája vagy a szerzõdés tárgyával kapcsolatos összes megszüntetési garancia bentfoglaltatik, még mielõtt arról beszélnénk, hogy egyébként magának a szerzõdésnek mi a tárgya. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage