Kónya Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÓNYA IMRE (MDF): Igen, Bársony András hozzászólása indított megint csak reflexióra pontosítás végett. Itt nem arról van szó - és Salamon László képviselõ úr indítványában sem azt célozta -, hogy egy szerzõdésben részleteiben térjünk ki a szerzõdés megszûnésére, mert Bársony András képviselõtársam így fogalmazott. Nem, a fenékküszöb megszûnésére kell részletesen kitérni, és ez a szerzõdésnek egy fontos eleme - osztom Salamon László véleményét -, és nem a majdani megszüntetési szerzõdésre vonatkozik. Tehát most kell olyan szerzõdést kötni, amiben biztosítva van a megállapodás minden eleme, és a megállapodásnak egyik eleme, ha valóban komolyan gondoljuk az ideiglenességet, hogy hogyan kerül majd megszüntetésre ez az ideiglenesség. Tehát nem a szerzõdést kell megszüntetni, hanem a keresztgátat.

Még egy észrevételt hadd tegyek a vita általános menetére vonatkozóan - és fõleg szigetközi képviselõtársaimnak címezném ezt a kérdést. Tudniillik nagyon egyetértünk abban itt az egész Házban, hogy a Szigetköz vízpótlásáról gondoskodni kell. Amiben talán különbség van közöttünk, az a képviselõi felelõsség kérdése, hogy ennek mikéntjérõl, ha már egyszer, hangsúlyozom, idetartozik az Országgyûlés elé a kérdés, és nem kormányzati hatáskörbe, mikéntjérõl való gondolkodásban nekünk kell dönteni, ezt csak megalapozottan tehetjük. De nincs veszély, hangsúlyozom, a Szigetköz vízpótlását illetõen az esetleges késedelem esetén sem, hiszen most is folyik az a sokat vitatott szivattyús megoldás, ami legalábbis jelenleg elhárítja a nagyobb bajt. Most arról beszélünk, hogy egy másik megoldást vezessünk-e be vagy nem.

Én úgy gondolom, hogy megalapozottan kell döntenünk, ez a legfontosabb a képviselõi felelõsség szempontjából is, és a Szigetköz vízpótlása szempontjából is. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage