Salamon László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SALAMON LÁSZLÓ (MDF): Rövid leszek. Továbbra sem látom a lehetõséget - és elnézést, Kiss Róbertre fogok hivatkozni, mert az õ felszólalása ragadott meg e vonatkozásban múltkor a legjobban. Elmondta, hogy szerinte a visszaduzzasztás nem fogja a talajvízproblémát megoldani, ellenkezõleg: a meglévõ vízmennyiséget, az ivóvízkészletet a visszaduzzasztott víz fogja elszennyezõdéssel veszélyeztetni. Azt is elmondtam, hogy ismerem, a tudósok egy másik csoportja pont ellenkezõleg véli, és azt is elmondtam, hogy ezt én eldönteni nem tudom.

Egyet kérdezek azonban Baráth Etelétõl: ha nem kötjük ki a kormánynak azt a lehetõséget, hogy egyoldalúan ezt az ideiglenes gátat elbonthassa, ha ezt a kormány nem biztosítja magának a szlovák féllel kötendõ szerzõdésben, akkor ha beáll az az állapot, amirõl Kiss Róbert beszél, ha netán beáll - lehet, hogy beáll, lehet, hogy nem áll be, de tegyük föl, hogy beáll -, akkor hogyan lehet majd jóvá tenni ezt a kérdést? Tudniillik, ha ezt nem kötjük ki, akkor véleményem szerint ahhoz, hogy ezt a keresztgátat mi elbonthassuk, joggal fogja azt mondani a szlovák fél, hogy õneki is hozzá kell járulnia.

Tehát most van a kezünkben a lehetõség, hogy olyan szerzõdést kötünk-e, amely szerzõdésbõl biztosítjuk-e saját magunknak a visszautat, ha úgy gondoljuk. Ha most nem úgy kötünk szerzõdést, akkor majd megint a fejünket fogjuk esetleg egy év múlva fogni, hogy olyan zsákutcába mentünk, amit nem lehet jóvátenni - pedig mi most itt az ellenzéki padsorokban fölhívtuk erre a figyelmet! (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage