Kutrucz Katalin Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KUTRUCZ KATALIN (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim és tisztelt Bársony Képviselõ Úr! Az "ideiglenes" kifejezés csak annyit jelent, hogy nem örök életû. De arra nem ad választ, hogy ez az ideiglenesség egy év, öt év, tíz év, negyven év, száz év..! Az örökkévalósághoz képest a száz év is ideiglenes.

Az az indítvány, amit önök el kívánnak fogadni, nem ad megoldást arra az esetre, ha két év múlva, mondjuk, kiderül, hogy a létesítmény rossz. Lehet, hogy sose derül ki; akkor nincs probléma! De mi van, képviselõ úr, ha kiderül két év múlva, hogy rossz a létesítmény, több kárt okoz, mint hasznot? Akkor belekerülünk egy olyan helyzetbe, hogy mi azt mondjuk: ezt bizony meg kell szüntetni - mi, mindannyian, akik itt vagyunk -, a szlovák kormány meg azt mondja, hogy szerinte meg jó, mert nekik hasznos.

Ez a megoldás, amit önök el akarnak fogadni, segít ebben? E kérdés megoldásában, a magyar érdekek érvényesítésében csak az segít, amit Salamon képviselõ úr elõterjesztett! Az lehet, hogy ezt önök nem fogják majd elfogadni - de a felelõsség két év múlva, ha itt baj lesz, az önöké! (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage