Kuncze Gábor Tartalom Elõzõ Következõ

KUNCZE GÁBOR belügyminiszter: Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Képviselõ Úr! Köszönöm kérdését, mert olyan tárgyban szól, amely valóban egy meglehetõsen nehéz problémája az országnak; nemcsak a kormányzatnak természetesen.

(14.10)

Arról van szó, hogy a költségvetés évek óta soha nem teremtette meg annak a lehetõségét, hogy kellõ mértékben fejlesszük a rendõrséget - vonatkozik ez a létszámra, vonatkozik ez a rendõrségen belüli jövedelmi viszonyokra, és vonatkozik ez természetesen a rendõrség technikai felszereltségére is.

Az ön által emlegetett két és fél millárd forint például olyan összeg, amelynek több összetevõje van: benne szerepel az a több mint egymilliárd forintos összeg, ami 1991 óta hiányzik a rendõrségnél, és amely hiány felszámolásához az elõzõ kormány sem és a mostani kormány által benyújtott költségvetés sem találta meg a szükséges forrásokat.

Ebben az összegben szerepel természetesen egy technikai fejlesztés is, és szerepel az is, hogy a rendõrség túlóráinak kifizetéséhez a szükséges költségvetési fedezet valóban nem áll rendelkezésre, ugyanakkor azonban a létszámok csökkenése miatt a túlórák száma természetesen megnövekszik.

Ettõl egészen független kérdés azonban például az irodaház õrzése. A Köztársasági Õrezred végzi az irodaház õrzését - biztonsági szempontból ez más módon nem oldható meg, azonban ez a terület élesen elkülönül a rendõrség létszámproblémáitól, azzal nincs összefüggésben. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage