Szõllõsi Istvánné Tartalom Elõzõ Következõ

SZÖLLÕSI ISTVÁNNÉ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Azt gondolom, hogy tökéletes a végszó az imént elhangzottak és a mostani mondandóm között. Bár lenne Bakonszeg az a bizonyos kivétel, amely erõsíti a szabályt, azonban tartok attól, hogy ez sajnálatosan nem így van.

A sajtóból valamennyien megtudhattuk, hogy tavaly még kaptak fizetést a bakonszegi közalkalmazottak és tisztviselõk, de nem kapták meg nemcsak a tizenharmadik havit, hanem még a tizenkettediket sem, meg az idei elsõt és másodikat sem. Úgy gondolom, annyi tartaléka semmiképpen nincs ezen munkakörben foglalkoztatottaknak - hiszen gyakori a 18-20 ezer forintos bruttó fizetés -, hogy hónapokig el lehetne tekinteni ilyen hiányosságoktól. Nem kell senkinek a fejét venni, sem elrettentõ példaként kiszögezni, de azért az valahol mégiscsak abszurdum, hogy a feladatok ellátására fordított állami költségvetési normatívából szálloda épül, az ország másik pontján, más megyében telik tûzijátékra, és aztán délután egy órától az óvodában foglalkoztatott gyermekekért kemény pénzt szednek, sértve ezzel a hatályos oktatási törvényt..!

Visszatérve az elõzõ példához, nemcsak a tisztviselõk és közalkalmazottak nem kapnak bért, hanem a munkanélküli-ellátásból kiszorultak sem kapják meg járandóságaikat. Úgy gondolom, ha mindez egy 1200-1300 fõs településen zajlik és mintegy másfélszázra tehetõ azoknak a száma, akik jogos juttatásukat nem kapják meg, és ezeknek a létszámát három-négy fõvel szorozzuk, mert a családjukat is érinti, akkor bizony már települési problémáról és nem egy-egy foglalkoztatási csoport problémájáról van szó.

Amikor a kérdést írásban feltettem, még úgy hangzott, hogy miért nem kapnak fizetést az érintettek, mára azonban talán pontosabban lenne így fogalmazni: mikor kapják meg a járandóságukat? Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage